About

Net als alle andere kinderen was mijn eerst ontdekking en ervaring met kunst op de lagere school. Ik schilder al vanaf mijn jeugd en op latere leeftijd begon ik ook met het naschilderen van objecten, stillevens.

Mijn kijk op kunst veranderde een decennium geleden. Ik verlangde naar ontwikkeling maar wist niet waar ik moest beginnen. Ik realiseerde me dat ik het ‘naschilderen’ moest loslaten en me niets moest aantrekken van een ander zijn mening. Ik experimenteerde met verschillende materialen en ontdekte dat de kracht zit in de eenvoud en kleur. ‘De moeilijkheid bij kunst zit in doorzetten maar ook weten wanneer je moet stoppen’.

Ik begon me steeds meer te interesseren voor zero-kunst en begon deze kunstvorm te verzamelen voor mijn huis. Ik heb altijd de behoefte gehad om mijn huis mooi te maken in een eclectische sfeer. De kunst en de meubelen moeten in balans zijn, net als de kunst die ik creëer; Zero-Art & Neopop. Art Basel speelde hier zeker een belangrijke rol in als inspirator.

De kernthema’s, boodschappen en theorieën achter mijn werk zijn simpel uit te leggen. Als kind was ik dol op snoep. Stiekem snoepte ik op mijn fiets onderweg naar school of vrienden. Mijn kunst is bitterzoet en doet me denken aan mijn jeugd in de jaren 70.

Share

This post is also available in: Engels